Şirin’in hikayesi

Zülfü Livaneli “Serenad” adlı kitabında her insanın hikayesi bizi kendi başımızdan geçen olaylar kadar ilgilendirir diyor. Bizim başımıza gelmedikçe veya tanık olmadıkça herkes kendi gerçekliğinde yaşıyor ve diğerlerini unutuyor.

Her hikaye var oluşumuzu hatırlatıyor bize ve akıp giden hayatta yaşadığımıza dair bir iz bırakıyor ve yarınlara taşıyor bizi

Bugün Şirin’in hikayesini anlatacağım size;

Şirin 1991 yılında Muğla’nın Milas ilçesinde doğdu. Adı gibi kendi de şirin ve cıvıl cıvıl. Geleceğe dair umutlandıyor bizi. Babası uzun yol şoförü. Düzenli bir işi yok. Ancak buldukça çalışabiliyor. Bir erkek kardeşi var 12 yaşında çok iyi okuyor. Annesi ortada olmasın, sağa sola karışmasın diye yazları berrin yanına çırak oluyor veriyor onu. Köydeki işi dışında sadece yaz aylarında Bodrumda yazlık evlere temizliğe giden annesi, köyde kalmasın diye Şirin’i de götürüyor yanında. Şirin o evlere girdiğinde başkalarının aksine kapanmıyor içine köydeki akranları gibi olmak istemediğini fark ediyor ve okuyacağım diye hedef koyular kendine. Kendi gerçekliğini ve kendi hayallerini yaşamak istiyor ve var gücüyle okula sarılıyor. Liseyi derece ile bitiyor, bu arada evlere gittiğinde kitaplara tanışıyor ve yutarcasına okuyor onları. Başka dünyaları ve başka ülkeleri görüyor kitaplarda. Kendi çabası ile kursa gitmeden, ordan buradan bulduğu testleri çözerek Muğla Üniversitesi Kamu Maliyesini kazanıyor. Şu an 3.sınıfa geçti. Bölüm 4.sü. Bu yaz Erasmusla Almanya’ya gidecek. Kitaplardan tanıdığı ülkeyi yakından görecek. 3. sınıfta üsten ders alacak ve 4. seneyi mümkün olduğunda boş bırakacak. KPSS’ye hazırlanıp Maliye Bakanlığında uzman olarak çalışmak istiyor. Eğer başarırsa köyünden çıkıp Maliye Bakanlığında çalışan genç bir kızımız olacak.

Biz Şirin’lerin hayatına küçük bir katkı sağlamak için çıktık yola 16 sene önce. Azdı sayımız karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalıştık elbirliğince ama şimdi hedeflerimiz büyük. Bizde yarınlar için elele derneği olarak kendi hikayelerimizi yazmak ve gençlerimizin hikayelerini sizin gerçekliğiniz yapmak istiyoruz.

Daha çok Şirin kendi hayallerini gerçekleştirsin diye. Yarınlar için elele diyoruz.

Ayşegül Güngör