Merhaba

Merhaba! 

Yarınlar İçin Eğitim Derneği’ ne hoşgeldiniz. 

Küçük bir tanıtım için ilkin çalışmalarımıza ne amaçla, ne zaman ve nasıl baş-ladığımıza kısaca değinmek, yani kısa bir özgeçmiş sunmak istiyorum. Daha ayrıntılı bilgileri diğer sayfalarımızda bulacaksınız. 

Türkiye’de Eğitime değişik bakımlardan katkılarda bulunmak amacıyla çalışmalar yapmak isteyen 17 arkadaş bir girişimde bulunduk ve 04 Aralık 1997 günü Çağdaş Eğitimi Destekleme Derneği’ni (ÇEDD) kurduk. Aradan 15 yıl geçti. Öyle ki, kurucularımızdan bazıları bu gün hayatta değil. Fakat yapmak istediklerimiz, kendimize sorumluluk olarak verdiklerimiz dim dik ayakta ve bizleri bekliyordu. 

Bir süre sonra, bazı konularda yeniden düzenlemeler yapmak zorunluluğunu duyduk. İlkin derneğin adını değiştirdik, çünkü Türkiye’de ÇEDD adıyla çalışan bizden başka iki dernek daha vardı. Konusunun uzmanı dostlarımız sorunu ele aldılar ve Yarınlar İçin Eğitim Derneği ile Logosu ortaya çıktı. Diğer bir çok konuyu da ele aldık Örneğin, Burs Anlayışını değiştirdik ve buna göre burslar vermeye başladık. Biliyorsunuz, bir çok dernekte burs karşılıksız verilir. Biz bursu karşılıklı vermeye karar verdik: Bu karşılık, sonradan para olarak ödeme değil, çalış-malarımıza katılım olarak, hizmet olarak isteniyor, kısacası bizden burs alan İstanbuldaki gençleri çalışmalarımıza katıyoruz ve böylece, onlara daha çok katkımız olabiliyor. 

Amacımız yalnızca Üniversitede okuyan ve mali durumu zayıf olan gençlere burs vermek değil: Eğitim konusunda İnsanlarımıza geniş kapsamlı katkılarda bulunmak. İnsanlarımız arasında Derneğimizin üyeleri, yakınları, eşleri, çocukları, dostları da var, Sizler de varsınız.Etkinliklerimiz arasında birlikte düzenleyeceğimiz söyleşiler, tartışmalı çalışmalar, sinema, tiyatro, konser, gezi, kutlamalar, zaman içinde gerekli koşullaroluştuğunda değişik kurslar ve daha ötesi var. Evet, ilkin kendimizden başlıyoruz; çünkü karanlığa ışık vermek isteyenler önce kendi ışıklarını yakma-lıdırlar. 

Yapmamız gereken, daha pek çok şey var; biz henüz işin başındayız. En çok dikkat ettiğimiz konu, Saman Alevi gibi parlayıp, sönmemek. Geniş bir zamana yayılan küçük çalışmalar yapalım, fakat durmadan yapalım. Bu arada olanaklar doğarsa elbette büyük çalışmalara da gireriz. Çalışmalarımız bizlerle sınırlı değil, katkıda bulunan herkes ile sınırlıdır. Çalışmalarımız, çalıştıkca birey olarak güçlenmek, sahip olduğumuz zenginlikleri görmek içindir. 

Bu bir Bilinçli Gönül Yolu’ dur ve İnsanlar bu tür yollarda hakkını vererek yürüdükleri zaman gerçekten özgür olurlar. Biz şu sıralarda 53 kişiyiz. Sizlere Derneğimizle ilgili olarak iletebileceğim en önemli durum şu: Nerede bulunduğu-muzu, ne yaptığımızı biliyoruz, seviyoruz ve çalışıyoruz. Bizler alçak gönüllü, içten, sevgi dolu, küçük,fakat önemli işlerle döşediğimiz bir yolun hem hamalıyız, hem de mimarıyız. 

Yapıp-başardıklarımız üstüne buradan zaman zaman bilgiler vereceğim, hatta etkinliklerimize davet edeceğim. Eğer birbirimize ulaşmak istiyorsak kapımız açıktır. 

Esenlikler diliyor, Sevgiler gönderiyorum.